سبد خرید

تخفیف ویژه برای خریدهای بالای 2 میلیون تومان

جستجو ها

به مشاوره و پشتیبانی نیاز دارید؟

پشتیبانی فقط واتس آپ: 09109661422

مگنترون

مگنترون مایکروفر چیست | آشنایی/آموزش/خرید

مگنترون چیست / مگنترون مایکروویو چیست

اگر در منزل خود دستگاه مایکروویو یا مایکروفر دارید احتمالا واژه مگنترون را شنیده اید؛ اما مگنترون چیست.

مگنترون یا لامپ اشعه همان قطعه ای است که باعث گرم شدن غذا در مایکروفر می شود.

در ادامه همین مقاله چکیده ای از تاریخچه، طرز کار، قیمت، انواع و نحوه خرید مگنترون را برای شما آورده ایم.

تاریخچه اختراع مگنترون     

تاریخچه اختراع مگنترون به سال 1920 میلادی بازمیگردد، زمانی که آلبرت هال هنگام کار کردن روی تقویت کننده های امواج رادیویی وسیله ای ساخت که میتوانست امواج 15 کیلو ولت و فرکانس 20 کیلوهرتز را تولید کند. او نام این وسیله را مگنترون گذاشت.

اما مگنترونی که هال ساخته بود نمیتوانست امواج vhf  یا فرکانس بسیار بالا، تولید کند.

پس از این تا سال 1940 چند دانشمند دیگر نیز بر روی مگنترون کار میکردند و پیشرفت هایی هم داشتند، اما هدف آنها ساختن مایکروفر نبود، در واقع ساخته شدن مایکروفر یک اتفاق بود؛

در سال 1941 هنگامی که پرسی لی بارون اسپنسر هنگام کار کردن بر روی مگنترون بود، متوجه شد که شکلاتی که در جیبش بود، آب شده است. او که از این اتفاق هیجان زده بود چند ماده غذایی دیگر نیز امتحان کرد و متوجه شد اشعه مگنترون باعث داغ شدن مواد غذایی می شود. همین برای اسپنسر کافی بود که دستگاهی را اختراع کند که امروزه اصلی ترین قطعه مایکروفر یا همان مگنترونِ مایکروویو نام دارد.

طرز کار مگنترون

مولکول های هر ماده ای در طبیعت دارای فرکانس منحصر به فردی (رزونانس یا تشدید) است.

مولکول های آب هم از این قاعده مستثنا نیستند و فرکانسی حدود 2.45 گیگاهرتز دارند، فرکانسی که دستگاه مایکروفر تولید میکند هم دقیقا همین مقدار است. پس هنگامی که موادی که در خود مولکول آب داشته باشند یا همان مواد غذایی، داخل اجاق قرار گیرند، تحت تابش الکترومغناطیسی توسط مگنترون قرار گرفته، نوسان مولکول های آب افزایش یافته و آب موجود در مواد غذایی داغ شده و آن غذا گرم می شود.

پس غذاهایی که آّب بیشتری دارند، دیرتر گرم می شوند اما غذاهای خشک مثل نان به زمان کمتری برای گرم شدن نیاز دارند.

نکته: امواج مایکروویو از فلزات عبور نمیکنند بلکه فلزات این امواج را باز میتابانند؛ پس هنگامی که ظرف فلزی داخل دستگاه قرار می گیرد، امواج منعکس می شوند و با غذا تماس نخواهند داشت، تنها امواجی از سمت بدون در (معمولا قسمت بالایی ظرف) وارد ظرف شود، غذا را گرم خواهد کرد. قسمتی از امواج هم در قسمت های زاویه دار فلز مانند قسمت زیر قابلمه یه لبه های ظرف به دام خواهند افتاد و ایجاد جرقه خواهند کرد. به همین دلیل به هیچ عنوان نباید برای گرم کردن غذا از ظرف فلزی استفاده نمود.

انواع مگنترون

مگنترون را میتوان بر حسب قدرت، نوع کار و شکل ظاهری طبقه بندی کرد، اما اساس کارکرد همگی یکی خواهد بود. برای مثال مگنترون 2m246 شرکت الجی و 2m232 شرکت پاناسونیک از نظر نوع کارکرد با هم فرقی ندارند اما از نظر قدرت، مورد استفاده و کاربرد، تفاوت های زیادی دارند. شناخت این که چه مگنترونی مناسب چه مایکروفری است یا کدام مگنترون را میتوان جایگزین مگنترون قبلی کرد، نیاز به بررسی تخصصی توسط کارشناسان حوزه مایکروفر و امواج دارد.

دلایل خراب شدن مگنترون

همانطور که از نام لامپ اشعه پیداست، مگنترون یک نوع لامپ می باشد و مانند لامپ روشنایی که به عنوان مثال یک لامپ ال ای دی حداقل 50000 ساعت است، لامپ اشعه نیز طول عمر تقریبی خاصی دارد اما عواملی وجود دارند که باعث کم شدن عمر مگنترون می شوند؛ مهمترین آنها:

-مقدار استفاده از مایکروفر: مهمترین علت کاهش عمر مگنترون، مقدار استفاده از مایکروفر است.

همانطور که اشاره کردیم مگنترون عمر خاصی بر حسب ساعت کار کردن دارد، حال اگر مقدار استفاده ما از دستگاه زیاد شود، متعاقبا عمر مگنترون نیز کم می شود. بنابراین باید زمان روشن بودن مایکروفر مدیریت شود و مهمترین نکته زماندهی مناسب برای مواد غذایی است. در جدول زیر زمان لازم برای گرم کردن چند ماده غذایی در حالت اشعه مایکروفر امده است.

توجه داشته باشید برای گرم کردن غذا توان دستگاه را بر روی ماکزیموم یا 100درصد قرار دهید.

بهترین ظرف جهت گرم کردن غذا، ظرف های شیشه ای و سرامیکی می باشند.

پیشنهاد میکنیم مقاله آموزش گرم کردن غذا با مایکروفر را بخوانید.

-استفاده صحیح از مایکروفر: تا به اینجا متوجه شدید که مگنترون یک قطعه ولتاژ بالا است و مسلما هر قطعه ای که در معرض ولتاژ بالا قرار گیرد، داغ خواهد شد. خود مایکروفر چند راه حل برای جلوگیری از گرم شدن زیادی مگنترون دارد (سیستم ترموستات و فن)، اما این راه حل ها صد در صد قابل اطمینان نیست و باید استفاده از مایکروفر را مدیریت کرد، به این صورت که بین هر بار استفاده، زمانی را برای استراحت دستگاه در نظر گرفت.

برای مثال وقتی یک بشقاب لازانیا را با دادن 1.5 دقیقه زمان روی حالت 100درصد بر روی اشعه مایکروویو گرم کردید، قبل از گرم کردن بشقاب دوم، 5 دقیقه به دستگاه زمان استراحت بدهید.

-اشکال در سیم کشی و نوسان برق: اگرچه این مشکل کمتر پیش می آید، اما می تواند یکی از دلایل کاهش عمر و سوختن مگنترون باشد.

-شکستگی آهنربا: یکی از قطعات داخلی مگنترون، آهنربا است که نام مگنترون از روی آن برداشته شده است. (magnet  در زبان انگلیسی به معنی آهنربا است). گاهی مشاهده میشود که آهنربای داخلی به دلایلی مانند ضریه به مگنترون میشکند، از آنجایی که مگنترون یک قطعه پرس شده و بسته است، این مشکل قابل تعمیر شدن نیست و باید مگنترون تعویض گردد.

-کثیف شدن و سوختن آنتن مگنترون: یکی دیگر از قطعاتی که بر روی مگنترون قرار میگیرد، آنتن هدایت امواج است. این آنتن به موج تولید شده توسط مگنترون جهت انتشار می دهد. مشکلی که در طول زمان برای آنتن پیش می آید، کثیف شدن و چرب شدن آن است. با چرب شدن آنتن، قسمتی از امواج به محض خروج از دهانه مگنترون، جذب خود دهانه شده و به مرور زمان باعث سوختن آنتن و خراب شدن مگنترون میشود. برای درک بهتر موضوع اسلحه ای را در نظر بگیرید که هر بار هنگام شلیک کردن، گلوگه به دهانه خود اسلحه اصابت کرده و هم نشانه گیری را سخت کرده و هم باعث آسیب به خود اسلحه می شود.

معمولا مصرف کنندگان هنگامی متوجه این موضوع می شوند که کار از کار گذشته، و به خود مگنترون آسیب جدی وارد شده و چاره ای جز تعویض آن نخواهند داشت، هر چند که با سرویس های به موقع و دوره ای، این تنها یکی از چندین موردی است که به راحتی قابل پیشگیری خواهد بود.

تست خرابی مگنترون

اولین نکته که باید بدان دقت داشته باشد، ایمنی در کار است.

مایکروفر یک دستگاه با ورودی برق 220 (گاها 110) و خروجی برق با ولتاژ بسیار بالا (5000 ولت) است به این معنی است که حتی یک صدم ثانیه برخورد دست شما با قسمت ولتاژ بالا مایکروفر، به احتمال زیاد به مرگ فرد منجر خواهد شد. با درک همین موضوع به احتمال زیاد از اقدام به تعمیر خودسرانه مایکروفر منصرف شوید.

پیشنهاد ما تماس با تیم کارشناسان مجرب تعمیرات گلدپارت و ثبت سفارش تست و تعمیر مایکروفر است.

اما در صورتی که میخواهید مگنترون مایکروفر خود را تست کنید، مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. با اهم متر، مقدار اهم بین دو پایانه مگنترون را اندازه بگیرید. مقدار اهم به دست آمده باید کمتر از یک باشد.
  2. یک سر اهم متر را به یک پایه مگنترون و سر دیگر آن را به بدنه مگنترون اتصال دهید، مقدار اهمی که نمایش داده میشود باید بسیار بالا یا بی نهایت باشد.
  3. آهنربا های گرد داخل مگنت باید بدون شکستگی و ترک باشند.
  4. آنتن فلزی روی مگنترون باید سالم باشد.
  5. پرههای فلزی داخل مایکروفر باید سالم و در جای خودشان باشند.

ایمنی در کار

همانطور که توضیح داده شد، کار کردن با مگنترون علاوه بر خطراتی که از نظر رادیویی و امواج دارد، از نظر ولتاژ بالا بودن نیز بسیار پر خطر است. حتما قبل از دست زدن به مگنترون با یک میله رسانا مانند پیچ گوشتی و اتصال پایه خازن به بدنه، بار ساکن در مدار را تخلیه کنید.

از دست زدن به قطعات داخلی خود داری کنید.

از دستکش عایق استفاده کنید.

هنگام باز کردن مگنترون دستگاه به برق نباشد.

هنگام تست دستگاه، از آن فاصله بگیرید.

هنگام تست کردن دستگاه، قاب دور دستگاه را ببندید، زیرا باعث خارج نشدن امواج مایکروفر می شود.

 

خرید مگنترون مایکروفر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *